Teknoloji, Eğitim

PROJELER

İDEA ile iş birliği yapılarak yurtiçi ve yurtdışındaki startuplara hukuki ve mali destek verilecektir.
Gelecek Projeler
2024

Startup Kenti Kadıköy

Dünya’daki genç şirketlerin çalışanlarına göre 85 şehir arasında yapılan araştırma sonucunda en cazip şehirler; Singapur, Helsinki, San Francisco ve Berlin’dir. İstanbul ise 72.sıradadır.

Kuluçka merkezlerinde startupların en önemli sorunları; projelerin fonlanması, piyasa bağlantılarının kurulması ve projelerin hayata geçirilmesindeki prosedürlerin belirlenip belgelendirilmesinde yeterli desteğin sağlanmamasıdır. Kuracağımız sistem, kardeş kentlerimizle fikir alışverişlerinin yapılacağı sempozyumları içeren startup etkinlikleri düzenleyerek yerli ve yabancı girişimciler için Kadıköy’ümüzü ilgi odağı haline getirecektir.

İDEA ile iş birliği yapılarak yurtiçi ve yurtdışındaki startuplara hukuki ve mali destek verilecektir. Dünyada yabancı startuplara oturum izni gibi kolaylıklar sağlanmaktadır. Biz de ortaya koyacağımız avantajlarla yabancı girişimcileri kentimize çekerek beyin göçünün yönünü ilçemize doğru değiştirmeyi hedeflemekteyiz. Belediyemizin AB ve diğer fonlarla desteklenen projelerden alacağı hisselerle sürekli büyüyen bir kazanç elde etmesi sağlanacaktır. Böylece büyüme endeksli kendini fonlayan projeler ortaya çıkacaktır.