Teknoloji, Sosyal Sorumluluk, Mekansal Proje

PROJELER

Kurulacak merkezimizde, pazarlama strateji eksikliği ve yabancı dil engeli yüzünden e-ticarette yeterince yer alamayan kadınlara destek sağlanacaktır.
Gelecek Projeler
2024

Kadıköy Kadın Elişi Ürünleri Dijital Satış Merkezi

TÜSİAD ve Inveon’un verilerine göre küresel e-ticaretin hacmi 2012 yılında 630 milyar dolardan 2017’de 1.9 trilyon dolara, toplam perakende içerisindeki payı ise yüzde 4.2’den yüzde 8.5’e yükseldi. 2021 yılında bu oranın yüzde 13 seviyesine ulaşması bekleniyor. Türkiye’de ise e-ticaretin hacmi 2016 itibarıyla 17.5 milyar lira iken 2017 yılında 30.8 milyar liraya ulaştı.

Kurulacak merkezimizde, pazarlama strateji engeli yüzünden e-ticarette yeterince yer alamayan kadınlara destek sağlanacaktır. Özel- eksikliği ve yabancı dil likle uluslararası pazarda el emeği ürünlerin trend olmasından dolayı kuracağımız sistemde “Kadıköylü Kadınlar Dünya Pazarına Açılıyor” sloganı ile yola çıkılması hedeflenmektedir.

Belediyemiz buradan elde edeceği gelir ile şehit çocukları, yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara burs sağlayacaktır. Böylece kadınların emeğiyle gelen kazanç yine tek başına çocuk büyütmek zorunda kalan başka bir vatandaşımıza desteğe dönüşecektir.

Güvenli ticaret için PTT ile çeşitli anlaşmalar yapılacaktır. Bu proje Kadıköy’de Potlaç ile başlayan çalışmaların geliştirilerek uluslararası pazara taşınmasını sağlayacaktır.

TAK ile iş birliğine gidilerek üretim yapan kadınların tasarımlarının gelişimi için dünyadaki trendlere göre eğitimler ve paneller düzenlenecektir. Aynı zamanda sanatçılar sokağı gibi bir bölgenin kendilerine temini ile hem üretim hem satış olanağı kapalı bir alanda sağlanacaktır.